Despre prietenie

De cand ma stiu, am idealizat valentele prietenei si nu mi pare rau ca am facut-o, pentru ca in viata asta am atras oameni minunati care mi-au devenit prieteni apropiati. Atit de apropiati incat sa ne avem alaturi cumva si sa ne si “legalizam” relatia, fie ne-am nasit reciproc, fie am crescut business-uri impreuna.

Eu am multe prietene pe care le iubesc enorm, dar 2 imi sunt foarte apropiate. Atit de apropiate incat le consider parte din familia mea. Pe una o stiti, este Ana. A doua este Teri. Cu ambele ma vad zilnic, cu ambele imi impart binele si raul cotidian.
Conform proverbului “Prietenul la nevoie se cunoaste” asa a fost si pentru mine intilnirea cu Teri acum vreo 12 ani.
Luam o decizie radicala pentru viata mea profesionala si a celor 17 angajati de care eram raspunzatoare, cand m-am certat din motive de ideologie profesionala cu asociatul pe care il aveam atunci. Am hotarit sa ne separam, cand angajatii pe care-i aveam, spre surprinderea mea totala mi-au spus ca ma urmeaza unde o fi… In acest punct a intervenit Teri in destinul meu. M-am dus sa ma sfatuiesc cu ea despre ce-i mai bine de facut pentru ca era singura mea prietena care era renumita si ca femeie de afaceri si in al carui sfat aveam incredere absoluta. Rar mi-a fost dat sa cunosc un om corect si fair asa cum este ea.

N-am primit doar un sfat ci si un partener de afaceri. Impreuna am construit un business de succes-agentia Wunderman Romania – franciza grupului de comunicare digitala Wunderman. Ideea pentru a incepe aceasta afacere nu-mi apartine, a fost a lui Teri. Eu am venit cu cei 17 colegi si expertiza noastra profesionala. Dar intr-o prietenie, despre asta-i si vorba: despre contributia fiecaruia, despre incredere reciproca, despre sustinere permanenta, despre comunicare si valori comune si despre dragoste… ca in orice cuplu reusit si prietenia se construieste exact pe aceleasi valori.

Asa suntem si noi impreuna. Ne ajutam si ne sustinem reciproc pentru ca asa cum ambele stim,”prietenul la nevoie se cunoaste” iar asta se traieste in fiecare zi a prieteniei dintre oamenii care aleg sa-ti fie alaturi!
by Ileana

Ileana si Tereza
Am mai spus si-o voi spune in continuare, singurul lucru la care am noroc pe lumea asta sunt oamenii! In rest e haos total, dar oamenii care-mi apar in viata sunt minunati si ma fac sa-mi vad mereu adevarata valoare intelectuala si sufleteasca. Acum multi ani, sa fie cam 20 la numar, am cunoscut o femeie care mi-a inspirat un respect pe care nu l-am mai simtit pentru alti oameni nici pana atunci, nici de atunci incolo. Eram la Sinaia, la hotel Mara, la un festival de publicitate. Auzisem de ea, era celebra in lumea publicitatii, dar atunci am cunsocut-o pe Tereza Suman. Statea la o masa rotunda inconjurata de colegi si mi-a zambit larg cu acea demnitate absolut inedita a ei. Cred ca intr-un fel sau altul a fost reciproca placerea de a ne cunoste. Eu eram mica, mica pe atunci si nu vorbesc de varsta, diferenta dintre noi nu e asa mare.

Pe parcursul vietii am crescut si m-am apropiat de aceasta femeie si ne-am imprietenit foarte tare, mi-a devenit parte din suflet, din familie. E un om ciudat cu o carcasa foarte dura, dar care are un suflet enorm si o putere la fel de mare pe cat ii e sufletul. Intre timp lucram impreuna si ne bucuram de prietenia care ne leaga. Teri e unul dintre acei oameni fata de care voi ramane intotdeauna cu respect, admiratie si iubire.
Astazi e ziua ei, iar ea este o definitie a lui #super40. Sa ne traiesti!

by Ana
Ana si Tereza

Alte articole

Leave a Reply