O zi de fete perfecta!

-Mama, n-am mai facut o zi de fete, demult. Ce zici? Te bagi? Maine e 8 martie si cred ca ar fi cel mai potrivit moment.

Zilele de fete sunt minunate, dar stiu ca ma aleg cu buzunarele goale, ca doar suntem… fete si desi imi propun mereu sa fiu eu cea adulta, cea care ar trebui sa stie cat de greu se fac banii, ca deh, ii muncesc de-o viata, nu-mi iese!
img_7327
Ma gandesc: oricum o sa cheltuiesc, hai macar sa fac din aceasta cheltuiala cea mai mare bucurie si placere a mea si a fiica-mi! SEPHORA… locul in care ne-am putea muta amandoua! Sa locuim acolo, intr-unul din magazine. L-as prefera pe cel de pe Champs Elysees, dar si ala de pe Magheru ma coafeaza. O luam lipa-lipa pe jos vorbind ca de obicei vrute si nevrute. Ne oprim sa ciugulim ceva in drum. Cleo isi bea ceaiul si eu o cafea Bristot, ca-i preferata mea, si pline de tot entuziasmul din univers ne indreptam spre paradisul Sephora.
img_7320
Va spun asa: nu exista mod mai bun de a serba ziua femeii! Intram si Cleo, care stie absolut toate fardurile si tehnicile de machiaj de pe youtube, incepe sa-mi prezinte toate minunile de la Urban Decay, Too Faced si Benefit. Eu ma infig in Kat Von D, ca am visat ani de zile sa vina in Romania! Mirosim toate patfumurile, dar si fardurile, pentru ca mai nou, fardurile sunt cu vanilie, ciocolata, bomboane… miros de lesini. Eu ma pierd si in nume si ambalaje. Practic, imi dau seama ca tot ce mi-ar fi placut sa fac in viata ar fi fost sa dau nume parfumurilor si fardurilor. Sa fiu copywriter de cosmetice! Ce meserie! Deschid paleta de la Sephora Collection care-mi face cu ochiu’ si pe urma ma infig in paleta Chocolate Gold… culorile se numesc: Money Bags, Livin’ Lavish, Decadent si alte minunatii de acest gen. Lecturez farduri dupa ce le miros. Imi dau seama ca industria de tencuit fata a ajuns atat de sofisticata ca nu ai cum sa nu te indragostesti de ea, daca esti femeie si mai ales daca esti si un strop creativa.
img_8844
img_8843
Ma invart cu Cleo de colo colo. Aproape trei ore de joaca in candy shopul Sephora. La final stam, cumpanim tot ce am pus in cos, mai scoatem, ne mai gandim. Cleo vrea sa urmeze cursuri de machiaj la Intact Media Academy… si stiu ca ii trebuie materie prima, asa ca nu e vorba numai de bucuria personala. Vrea sa aiba pe timpul facultatii un job care sa-i placa si din care sa poata scoate banutii de buzunar. O incurajez. Mi se pare o super idee.
img_8944
Plecam spre casa vesele ca doi fluturi in plin soare, desi afara-i mocirla mocirlelor. Noi avem culori in suflet si in sacosa Sephora. Stim ca acasa o sa ne afuriseasca H, care se uita la noi ca la doua blonde, cand venim cu un sac de cosmetice acasa. Ah, pardon, suntem blonde, da’ macar fericite si frumos machiate si parfumate si cu tenuri frumoase si cu pielea fina si tot asa.

Le dorim tuturor femeilor o zi minunata ca a noastra!
semnatura Ana

Alte articole

Leave a Reply