Nu ling unde scuip

“Nu ling unde scuip”

Mie imi plac vorbele din popor deoarece sunt chintesenta filozofica exprimata mai rudimentar.

Ma opresc azi asupra vorbei asteia din titlul pentru ca vad foarte multe exemple in jurul meu care-si incalca “principiile” si revin pline de efuziune catre o persoana, job, loc, anturaj etc asupra caruia din motive obiective au scuipat la un moment dat.

Ma surprinde nu numai faptul ca lumea aparent cu coloana vertebrala revine asupra unor decizii fara o alta justificarea decat cea a unei motivatii mercantile. Ma rog, nu judec ca-mi imaginez ca fiecare are calculele lui dar totusi mizele par mici si fara sens.
1500 de likeuri, cateva shareuri, 15 inimioare sau hohote de ras virtuale si chiar si un salariu de cateva mii de Euro pe o perioada de cateva saptamani nu justifica un compromis de tipul celui in care lingi unde odata ai scuipat.
shutterstock_657538849

Sau merita? M-am nascut eu prea mandra? Ma impiedic eu prea mult in principii? Se poate si asta, se poate sa nu am mereu dreptate, dar sincer, daca am apucat sa-mi fac o parere, sa o exprim sis a fiu convinsa de ea… apai nu mai ling daca am scuipat, decat cu o anumita conditie: sa fii gresit!… si iar ma impiedic de principiile astea care-mi fac viata mai grea, dar coloana vertebrala mai dreapta!
semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply