Culmea durerii

De multe ori in interviuri am fost intrebata care este culmea durerii si intotdeauna am spus pierderea unei fiinte dragi.

Spuneam asta pentru ca din pacate stiu despre ce vorbesc. Stiu ce semnificatie are cuvantul niciodata. Stiu, pentru ca mi-am pierdut tatal cand eram inca necoapta pentru a accepta greutatea cuvantului niciodata.

Intre timp viata m-a pus in situatia de a compara culmile de durere pe care le-am simtit, iar durerea de a parcurge de mana langa cineva drag drumul inspre moarte, este chiar mai dureroasa decat pierderea in sine
Simplu fapt ca zilnic l-am privit pe cel despre care stiam ca nu va mai fi mi-a strivit bucata cu bucata inima din piept. Neputina a muscat din mine farame in acela perioada. Am incercat sa-mi imaginez cum te pregatesti de moarte cand joci in rolul principal si ce ganduri iti trec prin suflet cand stii ca asta ti se va intampla si durerii mele i s-a adaugat o noua culme realizand ce frica trebuie sa-i fie acelui suflet si cat de imposibil imi este sa o alin.

Al dracu’ este de greu sa scrii despre moarte chiar daca traiesti langa ea. Al dracu’ de greu este sa traiesti cat ea da tarcoale fiintelor dragi!
Am avut cumva ghinionul sa fiu pe aproape in astfel de momente, cand inca eram destul de frageda, dar si acum la maturitate si intrebarea daca dincolo exista ma va bantui mereu oricat de mult am evolutat spiritual. Este greu sa te impaci cu ideea ca cei pe care-i iubesti vor trece intr-o noua dimensiune, una in care nu-i vei mai intalni niciodata asa cum erai obisnuit.
shutterstock_562701646
Moartea face parte din viata oricat de stupid suna fraza asta, iar eu la cei 42 de ani ai mei stiu asta perfect.

Daca ar fi sa il pot ruga pe Dumnezeu sa schimbe ceva cred ca asta ar fi, l-as ruga sa opreasca suferinta fizica si l-as ruga sa trimita somnul de veci doar in vis purtandu-i pe cei care mor, dormind, in raiul imparatesc.
semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply