Courchevel – locul unde nici o blana nu-i de prisos

N-am mai scris demult despre destinatiile in care am fost asta pentru ca demult nu m-a impresionat in mod special vreo destinatie noua sau pentru ca am tot mers in locuri in care am mai fost si in care desi imi place enorm, nu mai gasesc nici un “wow factor” demn de redat in povestiri.

ptr
ptr
ptr
ptr
sdr
sdr

In iarna asta am incercat insa o noua destinatie de schi. Franta. Si mai exact Courchevel. Pe scurt “the shit-ul'” absolut in materie de lux montan. Auzisem asta si eram pregatita. Oarecum. In principiu mie “imi place luxul”, am notiuni despre asta, sunt pregatita si echipata in general dar luxul la schi, chiar si pentru una ca mine, de obicei are alte notiuni. La schi merg schiori ca restul se cheama pantofari, ceea ce in codul de comunicare nescrisa al schiorilor are o conotatie peiorativa. Cand esti schior inseamna ca esti sportiv si te si imbraci ca atare.

cof
cof
ptr
ptr
ptr
ptr

Eu sunt schioare da’ cred ca am si o gena de pantofareasa in mine ca tare imi doresc tot timpul sa schiez cu putin de mulaciune la pantaloni macar cu putin de blanita la un guleras, un lantic la casca dar pana acum n-am putut ca in oricare din cele 100 de statiuni din Austria sau Italia unde merg de obicei, daca cumva scapam vreo manseta de blanita ma linsau cel putin din comentarii toti sportivii de pe partie.

ptroz
ptroz
btr
btr
ptr
ptr

Asta pana la Courchevelle, leaganul luxului montan si taramul blanurilor in exces! Sigur, as putea povesti despre domeniul imens schiabil denumit Trois Valle si despre variatia de partii pe care le poti alege zilnic sau despre crestele unice ale Alpilor francezi… dar nu-mi vine pentru ca ceea ce-i intr-adevar unic si nemaintalnit este luxul rafinat si elegant pe care il intalnesti de la fiecare cabana din varf de munte pana la magazinele luxoase de la baza partiei.

cof
cof
btrhdr
btrhdr

Tot ritualul schiului are aici alte valente. In statiune sunt doar vreo 3 hoteluri deoarece in Courchevel cazarea se face in chalet-uri uluitoare ca design si servicii. In statiunea mica dar cocheta este o aglomerare incredibila de magazine de branduri ticsite de pantofarese milionare, preponderent din Rusia care spanzura zecile de mii ale sotilor, pe ultimele colectii de blanuri de firma in timp ce acestia fac sport sau beau vreun Dom Perignon la cabana de la 3000 de metri. Pentru ca da, fiecare cabana la “colt” de munte are in meniu lobsteri, sampanie si rose.

Imaginati-va varful Mont Blanc vazut de la o cabana eleganta de munte, infofolit in blanitza de vulpe cu un pahar de rose splendid in mana… priceless, iar parada de costume imblanite nu am vazut-o nicaieri pe vreo alta partie si desi usor penibila, incanta ochiul privitorului.
Fiecare cabana in sine este de un bun gust si un rafinament uluitor si la cat de aglomerate sunt restaurantele in general am senzatia ca pt toata lumea care se afla la schi aici, highlite-ul zilei, nu sunt partiile ci meniul gourmet al mesei de pranz.

btr
btr

Inclusiv apres schiurile aici sunt branduri in sine. Se bea in clapari la Namos sau la Folie Deuce un fel de Loft-ul de la mare dar in varf de munte. Aici, la sfarsitul unei zile lungi de schi iti rupi claparii dansand la bustul gol pe un bar sau iti poti imbaia costumul de schi in sampanie Moet.

Una peste alta, mi-a placut la nebunie! Cum schiatul imi cade mai greu de cand m-am operat la genunchi, sampania si lobsterii imi pica foarte bine la stomac, iar blanitele imi cad si ele frumos pe umeri asa ca la Courchevel e noul meu loc de iarna. Zapada sa fie si prieteni buni!
semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply