Reteta: Supa de dovleac cu vin alb si busuioc

Supa de dovleac cu vin alb si busuioc
(de sezon 😉 )

Se cumpara un dovleac mediu de placinta.
Se curata de coaja si de samburi.
Se fierbe pana devine moale.
46225233_516491122160141_4104578113097170944_n
In paralel se caleste o ceapa mare taiata cubulete in 4 linguri de ulei si se stinge cu un pahar mic de vin alb.
Se toarna ceapa si vinul peste dovleac.
Se adauga busuioc proaspat tocat.
Se pun sare si piper sau gust pentru mancare.
46244419_353379315429340_6024248230336790528_n
Se da totul intr-un clocot, apoi se paseaza.
Supa se serveste cu miez de seminte de dovleac sau de floarea soarelui usor coapte la tigaie.
Pentru cei care doresc se poate adauga si o lingura generoasa de smantana. 🙂
46096454_2020243198022440_7643881497170018304_n
semnatura Ana

Alte articole

Leave a Reply