Geriatric SM experts

Era intr-o sambata de ianuarie. Stateam tolanita in cea mai confortabila canapea din lume si ma uitam la televizor cu un ochi, si pe FB cu celalalt. Lenea era la mine si la ea acasa.

Deodata incep sa-mi curga pe mess mesaje. Sunt de la Tita Anne-Marie, o prietena virtuala, dar pe care o simt foarte aproape asa cum am cateva personae in lista mea de 5000 de prieteni. Am senzatia ca pe unii ii cunosc foarte bine, desi nu i-am vazut in viata mea in carne si oase. Ei bine Anne-Marie este unul dintre acei oameni. Este sotie de preot din Dambovita si lucreaza la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca. Din profilul ei si tone of voice se vede ca e un om caruia ii place sa traiasca, sa rada si sa se bucure de viata si familie.

Revin, deci, stau lenevind si incep sa citesc:

– La mulți ani! Hai să-ți spun una de-a noastră!
shutterstock_378798142
Si incepe femeia sa-mi povesteasca despre addiction-ul de SM al unei doamne in varsta… Am ras in hohote, pentru ca pe langa poveste, Anne-Marie are si-un umor belea!

– Tanti Aglaia, femeia de la lumânări de la Edi, sotul meu, de la biserică… azi:
– Coană preoteasa nu mai am ăla… ”gramul”… ăla “standardul” ăla… pe telefon…
– Ce nu mai ai bre?!
– Ăla cu poze! zice ea… Am stat si m-am gândit un pic si am realizat ca nu mai are Instagramul, pe care tot eu i l-am instalat!
– Lasă tăntișor zic, ca se rezolvă!
– Așa maică, sa mi-l pui la loc ca e rau fara el!
– Intr-o noapte… m-a sunat pe la doua si i-am închis pentru ca stiu ca nu are somn si sta numai pe Facebook si butonează!
shutterstock_309161264
La fraza asta, practic m-a busit rasu’ si-am inceput sa-i citesc si lui H, povestea femeii de la lumanari, care nu poate trai fara SM channels & communication.

– Dar apoi ma gândeam ca poate îi este rau si i-am dat mesaj daca e ok…
– Azi imi spune râzând… ca “a băgat degetul greșit in telefon”, asa cum ma gândisem inițial! Notă: Aglaia are 76 de ani! Social media geriatric user de top e Aglaița mea! Și face o brânză super fina din laptele de la văcuța ei!

Nu ma pot opri din ras. Ii trimit Annei-Marie numai emoticoane cu lacrimi de ras si ea continua sa-mi povesteasca de Aglaia cea pusa la punct cu on-line-ul, dar perfect ancorata si in off-line.

– Sa-ti mai povestesc cand m-am dus sa le iau de la stațiune, pe ea si pe vecina mea Jana, soacra primarului, erau la Olanesti ca fetele… Și Aglaia mea era îmbrăcată în pijama de vară cu pantaloni 3/4. Ea il considera deux piece de zi… si cu ilic de lână peste + papuci de plastic mov in picioare peste șosete! Și așa a mers acasă…

O intreb pe Anne-Marie care e contul Aglaiei, ca mor de curiozitate!

– tomaaglaia – asa este pe “gramul” ei!
– Și acum mai nou a vazut ea pe net ca sunt reduceri in ianuarie pentru stațiunile din străinătate. O suna pe Jana:
– Auzi fă, am văzut că sunt reduceri la stațiuni! Jenica:
– Hai fa sa mergem si noi! Aglaia:
– Fă dar sunt in strainatate!
– Fir-ai a dracu’ tu Aglaio cu străinătatea ta! Eu nu merg! Eu sunt femeie văduvă, fă! Vrei sa mor prin străini?! Dar dementa de Aglaia nu avea nici o intenție de dus, decat sa o necajeasca pe Jana si să râdă de ea!
– Lasă coana preoteasa! Cate mi-a făcut asta mie la Olanesti! M-a facut de rusine pe-acolo!

Rad si rad. Deja sunt pe profilul Aglaiei, pe care nu sunt postari, dar macar din poza de profil mi-o pot inchipui! Trimit emoticoane in hohote. Si Anne-Marie imi spune:

– Stiam eu ca tu ai sa leșin de bebelușele mele! 70+

#super70 #supermicroinfluencer #superlumanari
semnatura Ana

Alte articole

Leave a Reply