Tradarea, arma inferiorilor

Fii-miu la 9 ani s-a confruntat cu prima tradare reala, de-aia ca la carte.

In sensul ca avea o fetita amica pe care ceilalti copii, din rautate o dispretuiau. El a considerat asta nedrept si a stat scut, protejand-o de vorbele urate si nedrepte ale colegilor lor. Pana in ziua cand, aceasta fetita dorindu-si sa fie acceptata de grup n-a stiut altfel cum sa faca, asa ca a incercat sa se impuna denigrandu-l pe Sasha, cel admirat de majoritatea.

Sasha firesc, a suferit, percepea tradarea dar nu intelegea nici cum si nici de ce, cineva face aparent gratuit asa ceva.
I-am povestit parte din experientele mele de acest gen. Multe. Foarte multe. Unele dureroase, unele intamplate demult, altele recent ca viata-i plina de oameni “mici” si de cacat, indiferent de varsta pe care o ai.
I-am dat o explicatie si cateva sfaturi.
Intotdeauna inferioritatea i-a facut pe oameni sa-i atace pe cei superiori lor, atunci cand aceia nu sunt alerti. Asa se intampla cu cei slabi, lipsiti de stralucire, de putere, de caracter, a celor mediocrii.
37423006_10215274524770581_4350817238240985088_n
I-am spus sa invete sa fie atent si i-am spus ce am invatat eu:
Toate trec, chiar si dezamagirile.
In viata exista o lege a compensatiei, asa ca nu tu trebuie sa te ocupi de pedepsirea oamenilor de cacat… o face Karma insasi!
Tu esti peste ei, deci nu-ti consuma energia.
“Cainii” sunt foarte predictibili, tu doar fii atent si arunca-le un os, fara sa intinzi si mana.
Nu uita, cu oamenii te intalnesti de mai multe ori in viata, chiar si cu cei care te-au tradat… roata se intoarce.
Vei mai fi tradat de multe ori in viata, tu n-o fa niciodata.

M-a intrebat daca atunci cand ti se face rau te razbuni… i-am spus ca cea mai mare razbunare pentru asemenea oameni este insusi faptul ca in ciuda raului facut, tu tot deasupra lor esti pentru ca esti mai bun.
semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply