Primavara in care “l-am ucis” pe Mos Craciun

De un an facem echlibristica ceva incredibil, ca sa mai pastram inca mitul lui Mos Craciun… si nu numai al lui ci a tuturor Mosilor si Iepurasilor si Zanelor. Sasha isi doreste cat se poate de evident sa pastreze mirajul. N-a intrebat, n-a vrut sa stie, iar noi am regizat totul impecabil, incat sa prelungim povestea.

In ianuarie insa, Zana Maseluta ne-a dat planurile peste cap. Fii-miu indemnat fiind de colegi cu frati mai mari, a vrut sa o testeze pe Zana, iar Zana a dracu’, fiind intr-o perioada de pitchuri la agentie a dormit in papuci, moarta de la 10 seara. Intr-o seara de sfarsit de ianuarie apare fii-miu la capul patului cu maseaua ‪intr-un servetel, care-i‬ cazuse de 3 zile, dar el nu spusese nimanui, ca sa verifice daca intr-adevar Zana Maseluta vine in somn cu 50 de ron, asta e tariful la masele, fara ca el sa comunice familiei ce a patit.

Pfff… cum mi-a cerut socoteala, spunandu-mi sa nu-l mint asa cum l-am invatat si pe el sa faca! Si cum e ditamai handralaul cu 38 la picior, evident ca i-am marturisit ca parintii sunt “Zanele” copiilor lor. Copilul practic sa lesine, el saracu’ era convins ca Zana exista doar ca avea indoieli despre cum afla despre pierderea unui dinte… crezand clar, ca parintii suna pe mobilul Zanei sa o informeze, dar EA vine si face schimbul😂. A plans micul de el, ca in ciuda faptului ca are 38 la picior, el tot copilas e, iar faptul ca i s-a spulberat un mit a durut. Asa ca intrebandu-ma de Mos Craciun la acel moment n-am avut puterea sa-i spun ca tot noi, parintii lui suntem si Mos Craciun. N-am vrut atunci, dar a trebuit sa o fac cateva luni mai tarziu cand succesiv absolut toata lumea din familie a inceput sa se dea de gol cu acest subiect intrabandu-l care mai de care ce a facut sau daca se mai joaca cu cadourile aduse de ei de Craciun. A reactionat mai matur, n-a mai plans, dar i se citea dezamagirea in ochii aia mici de (inca) copil.

El s-a obisnuit mai usor, ca m-a facut sa promit ca vom pastra traditia si il vom inchiria pe Mos Craciun pana cand va avea 18 ani😂. El da… dar eu am realizat profund si abrupt ca ne-am luat ramas bun de la copilarie aproape de tot si ca ceea ce el crede ca se va perpetua pana la 18 ani, acum s-a incheiat fara ca aceasta perioada a copilariei, sa poata fi adusa vreodata inapoi.


De la primul Mos Craciun impreuna cu Sasha mi-a fost teama de momentul in care el va afla “adevarul” dar, niciodata nu am stiut ca adevarul acesta ii doare mai mult pe Parinti decat pe copii pentru ca in timp ce ei cresc indreptandu-se spre viitor, parintii se agata de trecutul amintirilor puilor lor. Deoarece, fiecare pas de genul asta iti aminteste ca momentul in care isi vor lua zborul s-a mai apropiat nitel.

semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply