Viata nu vine cu un manual de utilizare, vine cu o mama

Se apropie 8 martie si desi suntem prinse in atatea proiecte si fâșii de viata, atunci cand spunem cuvantul “mama” sau cand il auzim la randul nostru, o coarda a inimii, acolo ascunsa, vibreaza nitel.

Si cand pe langa asta ne mai intalnim si cu o initiativa de comunicare a unui produs, care celebreaza nu ideea de mama, ci grija de mama ne inmuiam de tot cu cate o lacrima in colt de patru ochi verzi.
mama
Am aflat, deci, ca brandul Morarita a decis sa multumeasca mamelor care-si hranesc inca puii, desi acestia sunt plecati departe din cuib. Stiti voi, mamele care pun la borcane ciorbita, salata Boeuf, zacusca si toate bunatatile preferate de “cei mici”, care intre timp sunt plecati departe de casa la facultati sau cu joburi. Morarita s-a oprit nitel si s-a gandit ca o rasplata din partea copiilor pentru grija mamelor lor este un gest binevenit.
e
Noi suntem din Bucuresti amandoua, asa ca nu am plecat mai departe de alt cartier, de langa casa parinteasca. Dar la 19 ani, pleci sa descoperi orice alt univers, decat cel culinar. Si imi aduc aminte, cand a venit mama la mine, dupa ce ma mutasem singura si primul lucru pe care l-a facut a fost sa deschida usa frigiderului in care era pus la pastrat doar frigul. Din acel moment, macar o data pe saptamana mi se facea “aprovizionarea”.
– Mama, nu poti sa traiesti numai cu aer si carti!

Imi aduc cu atata duiosie aminte de timpurile alea… Dar oare i-oi fi multumit mamei, cu adevarat, vreodata?! Sigur mi-ar spune ca nu-i nevoie! Ca doar si acum imi gateste mancarurile preferate cand ma duc la ea. Morarita, insa, reuseste sa multumeasca cu produse care fac parte din reciprocitatea mama – alintare de copil. Si asta mi se pare ca deosebeste brandurile “adevarate” de cele care doar spun cat sunt de bune!

Acum avem si noi copii si avem si bucuria de a le gati bunatati. Suntem mame. Mame cu griji de mame si cu iubiri infinite, ca mamele, nah! Si ne gandeam ca atunci cand vor pleca in viata copiii, unul din golurile cele mai mari, va ramane locul la masa de zi cu zi… Si sunt convinsa ca acea intrebare atat de stupida:
– Ai mancat ceva, puiul lu’ mama? va fi si pe buzele noastre si grija si gandul si iubirea.

Si vorbind asa nu vrem decat sa sustinem demersuri precum cel al brandului Morarita si sa aducem aminte ca dragostea trece prin stomac, mai ales in relatia mama-copil!

Alte articole

Leave a Reply