O chiliana la Bucuresti

Mariana Villanueva este unica chilliana pe care noi o stim… in afara de Isabelle Allende pe care o citim. O femeie fascinanta asa cum dintotdeauna am auzit ca sunt chilienele.

Are un par lung si frumos, un accent exotic si canta si danseaza dumnezeiste. Am cunoscut-o la deschiderea galeriei unde isi expune creatiile: niste fluturi superbi din sticla pictata pe care ea singura ii concepe si ii realizeaza la resededinta ei din Bucuresti.

Pentru ca ne-a placut ea si creatiile ei splendide am stat de vorba cu ea ca sa aflam ce face o artista chiliana la Bucuresti.
4
Cum ti-ai descoperit talentul?
Asta este o intrebare dificila… maniera mea de exprimare a fost mereu prin intermediul obiectelor; de mica am inceput sa ma intereseze arta, dar a fost datorita mamei mele care a inceput sa faca cateva cursuri artizanale in ultimul meu an de colegiu, cand s-a nascut ideea de a studia design. A fost dificil, deoarece in Chile nu este o cariera prea apreciata, provin dintr-o tara conservatoare, unde daca nu esti inginer, medic sau avocat, nu esti nimeni. Societatea este foarte injusta in acest sens si pana in ziua de azi, nu este o meserie bine platita… ma rog, sa continuam. Impreuna cu mama mea, am cumparat un cuptor special si cu ajutorul tehnicilor de pictura pe sticla transparenta si a matritelor, am continuat sa-mi dezvolt aceasta pasiune, dar si prin studii speciale in Germania, astfel am descoperit drumul artei in sticla.
3
De ce Milano???
Datorita tatalui meu, care a insistat sa studiez macar un an in Europa stiind cat de dificila si neapreciata este aceasta meserie in Chile si cunoscandu-mi visul de a ma perfectiona in leaganul artei si al designului. Italia a fost mereu telul meu, datorita istoriei artei pe care am invatat-o cu pasiune, asa ca Milano a fost locul perfect. Am mai studiat si in Torino, dar viata m-a dus si la Londra unde am avut oportunitatea de a crea si studia intr-un mare studio cu maestri extraordinari. Toate acestea m-au ajutat ca atunci cand m-am mutat in Mexic sa-mi pot face un mic studio, sa expun la muzeul sticlariei din Monterrey si sa continui cu alte cursuri.
5
De ce fluturi?
Fluturii au aparut in Monterrey, Mexic. Aici am inceput sa pictez fluturi, sa fac bijuterii din sticla si deasemenea am inceput sa le vind; mi-a fost foarte bine, dar eu visam la un mare ansamblu de fluturi pe un perete, care sa exploateze culoarea si formele. Fluturii reprezinta transformarea in viata, de aceea ma simt apropiata de ei pentru ca viata mea este o continua transformare.
Astfel, dupa 9 ani petrecuti aici, la Bucuresti, am decis sa revin la realizarea artei si designului meu de sticla, cu ideea clara de a realiza mostra aceasta ”Zborul fluturilor” si inca o data, destinul a pus persoanele corecte in calea mea. La despartirea de o draga prietena, am cunoscut-o pe Oana Visoiu, care mi-a povestit visul ei de a deschide o galerie de arta, iar eu i-am povestit visul meu de a expune aceasta opera. Numele colectiilor de fluturi descriu tonurile lor de culori, dar si diverse stari: Red Sunset este despre pasiune, amor si acel moment in care totul se combina perfect; Love in Pink reprezinta clipa in care te indragostesti, reprezinta visele desarte, dragostea pentru copii, imbratisarile; Dawn in blue este miscarea, dinamismul, schimbarea.


Bijuteriile din sticla sunt o afacere?

Sigur ca este o afacere. Recent mi-am creat o pagina web pentru a putea vinde online produsele… si deasemenea bucuria de a le putea vinde incepand cu 1 iulie in Molecule F.

Cum iti vezi viitorul?

Vreau sa fac turul lumii impreuna cu munca mea…
1

Alte articole

Leave a Reply