Esti prima doamna sau nu, asuma-ti varsta!

Tare mi-a mers la suflet ultra mediatizata vizita a cuplului prezidential francez in Romania! De ce? Pentru ca felul in care s-au afisat relaxat primele doamne ale celor doua tari, ambele trecute bine deja de a doua tinerete, se muleaza exact pe ceea ce incercam noi sa promovam prin proiectul Super40.

Nu o sa ma apuc sa comentez nimic despre tinutele doamnelor, despre posete sau sandale, ci despre ce inseamna ideea mea de alaturare a adjectivului “super” alaturi de varsta pe care o avem.

Sursa: www.express.co.uk
Sursa: www.express.co.uk

In definitiv, eu personal nici nu inteleg analiza atat de amanuntita a tinutelor celor doua, deoarece nu stiu ce ar fi atat de mult de comentat la o rochie alba si una neagra. Simple si necomplicate ambele, despre care mie mi-e greu sa-mi dau seama daca sunt frumoase sau urate.
Ce mi-a placut a fost relaxarea si asumarea ambelor de a se simti super la varstele pe care le au, respectiv #super57 si #super64. La asta se reduce tot, dupa parerea mea. La ideea de a face din varsta ta superlativul acelei perioade din viata.

Sursa: shutterstock.com
Sursa: shutterstock.com

Iata exemplul acestor doua doamne si motivul pentru care starnesc atatea controverse. Ele arata super pentru varsta pe care o au, iar eu ma enervez si ma si bucur in egala masura cand aud aceste comentarii pornite initial cu un iz peiorativ… pentru varsta lor… Pai, evident ca pentru a lor, ca doar nu am putea avea naivitatea sa ne imaginam ca la 40 am putea arata ca la 20 sau la 60 ca la 30. Eu n-am auzit pe nimeni sa-si doreasca sa arate la 30 ca la 60-ii oricarei femei, fie ea chiar si splendida, insa am auzit si am gandit-o si eu in tineretea timpurie, dorindu-mi sa arat si sa fiu ca acele femei despre care gandeam ca sunt super la varsta pe care o au.

Sursa: www.s.newsweek.com
Sursa: www.s.newsweek.com

Indiferent cate comentarii nasoale au fost facute despre genunchii, bratele, respectarea etichetei, sandalele sau posetele celor doua doamne – unanima a fost concluzia ca ele arata foarte bine la varsta pe care o au.
Si nu-i oare asta smecheria? Ce rost are sa ne comparam pe noi insine cu ceea ce eram cu 20 de ani in urma, in loc sa ne straduim sa starnim admiratie pentru varsta pe care o avem? Intr-un cuvant, sa devenim superlativul nostru la acel moment, indiferent de varsta pe care o avem sau de statutul social.

Ma bucur enorm de noul val de prime doamne ale lumii purii, dar super, carora li se “rupe” de etichetele desuete, de cliseele varstei, de genunchii discret imbatraniti si de comentarii malitioase, si care aleg prin ceea ce transmit sa ne indemne pe toate sa ne straduim sa ne simtim bine in pielea noastra indiferent de varsta pe care o avem.
semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply