Cu makeup sau au naturel

M-a inzestrat Dumnezeu, multumesc cerului, cu o fata frumoasa si arat binisor si fara makeup (inca).

Fac parte insa, dintr-o generatie care a fost educata cu conceptul, ca o femeie are obligatia de a se ingriji . Eu cred ca o femeie nu-i destul sa fie doar frumoasa, ea trebuie sa fie curata, parfumata, cu un ten ingrijit, un par aranjat si putin makeup atunci cand fata o cere.
shutterstock_509326126
Este superba naturaletea, da’ nu si atunci cand ai o zi proasta. Pentru mine femeile care au o zi proasta dar insista sa se poarte au naturelle mi se par lipsite de respect nu numai fata de ele insele dar pana la urma si fata de cei din jur. Cand spun arata prost ma refer la cearcane dupa o noapte nedormita, retentie hidrica dupa vreo bauta sau mese copioase, cosuri pe fata din varii motive, vanatai de la vreo procedura, palide ca tin cura, nu stiu ma refer la faptul ca un blush discret, un pic de anticearcan si un rimel te fac imediat sa ai un aspect placut si ingrijit. Ca sa extrapolez, pentru mine, a nu avea o minima grija de fata ta este ca si cum am umbla cu par pe picioare sau n-am folosi deodorant. Pana la urma si astea-s naturale dar ii deranjeaza si pe ceilalti olfactiv si vizual.

Am asternut aceste randuri nu numai din cauza valvei cu calendarul Pirelli si superbele actrite nephotoshopate ca un manifest impotriva perfectiunii asa de mult promovate in ultimii ani, ci si a faptului ca vad un o groaza de postari in social media de femei care “au curajul” sa apara nefardate ca si cum asta este vreo imensa realizare.

Pirelli Calendar 2017
Pirelli Calendar 2017

Revin un pic la calendar si la look-ul natural al protagonistelor. Superb demersul si superbe ele. Acu’ cred ca orice femeie ar accepta ideea de neprelucrare a pozelor DACA ar fi super tunate inainte de shooting, machiate de cei mai buni makeup artisti din lume, pozate de cel mai bun fotograf prin cele mai sofisticate obiective si cu cele mai bune lumini. Si pentru ca m-a enervat valul imens de admiratie starnit de initiativa de altfel laudabila a lui Pirelli, imi permit un sarcasm si ma intreb daca cu toate aceste artificii pe care le-am enumerat, Nicole Kidman arata asa, oare cum Doamne Iarta-ma arata ea de adevaratelea au naturelle, dimineata langa sotul ei inainte de programarea trimestriala la estetician?

Revenind la subiectul initial ca sa inchei cu o concluzie. Intotdeauna am blamat excesele de orice fel. Cred ca tunarea in exces, photoshopul in exces, makeup in exces, la fel ca si naturaletea in exces nu fac altceva decat sa atraga atentia asupra defectelor, nu sa potenteze calitatile. Cred ca o femeie poate avea o zi buna cand poate sta fara makeup asa cum poate avea zile proaste cand ar fi indicat sa-l foloseasa chiar si singura in casa.
smudged

Cred ca toate aceste situatii sunt la fel de firesti ca bautul apei. Nu inteleg insa nevoia omenilor de a induce in eroare sub pretextul unui demers impotriva perfectiunii marketate de atatia ani. Cine se pozeza pana la urma #nomakeup cand arata ca dracu si ce inseamna #nophotoshop cu atatea bisturie, filtre, farduri si lumini?!
semnatura Ileana-Recovered

Alte articole

Leave a Reply